Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Tips og tricks

Planlægger du en tur langs Grænsestien, kan du måske bruge nogle af disse tips, inden du begiver dig ud på den 48 km lange rute.

Grænsestien er altid åben, og ruten fungerer både om sommeren og vinteren. Du kan med fordel planlægge turen på forhånd for at få en god oplevelse.

Du kan vælge at cykle eller vandre hele ruten eller tage turen i mindre etaper over længere tid. Brug gerne infobygningerne som udgangspunkt for en tur. Her finder du nemlig både gode parkeringsmuligheder og borde bænkesæt. Tre steder langs Grænsestien finder du infobygningerne:

  • ved Vester Bjergvej 4 ved Vester Vedsted
  • ved Toftlundvej nær ved Obbekær
  • ved Ravningvej nær ved Villebøl og Kongeåen

Vi har spurgt en af MYRTHUES naturvejledere om et par gode tips til turen.

 

Færdsel i naturen

Hele Grænsestien er afmærket med tydelige rutemarkeringer, som du kan følge.

Vis hensyn, når du færdes i naturen, og ryd op efter dig.

Husk at holde din hund i snor af hensyn til andre vandrere, marskens og skovens vilde dyr og de indhegnede får, køer og heste.

Lad vejret bestemme ruten

Lad vejret spille ind, når du planlægger din tur. På en smuk dag, så giver det god mening at begynde et passende sted i nord og slutte i Vester Vedsted, hvor der er god mulighed for at opleve en smuk solnedgang ved Vadehavet.

Lover vejrudsigten vind og regn, så kan det være en fordel at gå med det i ryggen, og så kan udgangspunktet fint være Vester Vedsted. Sats på at gå i døgnets lyse timer.

Udstyr

Grænsestien er i så god stand, at du sagtens kan bruge sko i stedet for vandrestøvler. Med mindre, at dine fødder kræver en støvle. Brug altid sko, der allerede er gået til.

Vælg tøj efter vejrudsigten. Det er en god ide at gå efter lag-på-lag princippet, så du kan tage tøj på eller af alt efter forholdene.

Husk en hat eller en kasket, og er solen fremme, så pak solcremen med. Er vejret køligt, så kan et par handsker være guld undervejs.

Tag en rygsæk med som passer til dig. Lad være med at pakke alt for meget. Det er en god ide at tage en fyldt vandflaske med og evt. varmt vand i en beholder. Husk madpakken.

Har du et par vandrestave, så kan de også sagtens bruges på ruten.

Overnat ved diget

En cykel- eller vandretur kan enten afsluttes eller begyndes med en overnatning i et shelter ved Digehytten. Det kan anbefales at booke et shelter, hvis I er mange, men det er også muligt bare at droppe ind.

Hvis du vil overnatte, skal du selv tage brænde med. Husk at undersøge, om åben ild er tilladt. I tørkeperioder kan brug af grill og åben ild være forbudt. 

Overnat ved Kongeåen

Ved Villebøl og Kongeåen ligger Kongeå Camping. Her kan du også vælge at overnatte. 

Fra Villebøl kan du vælge at fortsætte ad vandrerruten Kongeåstien.

Er I flere af sted, så kan I med fordel parkere en bil med oppakning ved Digehytten, mens I derefter kører til en af de to andre info-bygningers parkeringspladser og går derfra.