Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Rundture på Grænsestien

Vil du gerne gå en tur, som bringer dig tilbage til dit udgangspunkt, så skal du vælge en af de fem rundture, som Grænsestien også byder på.

Grænsestiens rundture

På trods af navnet inviterer Grænsestien ikke kun på én tur. Du kan derimod opleve Grænsestien ved at gå flere forskellige ruter. Vælger du at gå langs stien, kan du gå fra Vester Vedsted til Høm, og denne tur er 21 km lang. Turen fra Høm til Obbekær er 14,5 km lang, mens du fra Obbekær til Kongeåen skal gå 12,5 km.

Vil du gerne gå en tur, som bringer dig tilbage til dit udgangspunkt, så skal du vælge en af de fem rundture, som Grænsestien også byder på.

Rundtur ved Vester Vedsted

Med udgangspunkt i Vester Vedsted kan du på en 10,5 km lang rute opleve fortællingerne om Grænsestien langs Vadehavets diger og marsklandet med de mange får. Ved Hvidding kirke lå den bebyggelse, der senere rykkede længere ind i landet og blev kendt som Ribe.

Rundtur ved Høm

Ved Høm kan du gå en tur på 2 km, som følger et stykke af Grænsestien. Området er præget af marker og frodige græsningsenge, og hele rundturen foregår langs fredelige markveje.

Rundtur ved Stensbæk Plantage

Der venter en lidt længere tur, hvis du med udgangspunkt i Grænsestien også vil opleve hedelandskabet og Naturstyrelsens store plantager og de vidtstrakte enge langs Gels Å. Du kan begynde din tur flere forskellige steder, og følger du ruten, skal du forberede dig på 23 km, som også fører dig forbi Skallebæk med den smukke Munkesø hvor der tidligere lå et stort munkekloster.

Rundtur ved Kalvslund

Ved Kalvslund fører rundturen dig ud på en 6,5 km lang tur. Næsten hele turen løber direkte oven på den oprindelige grænse. Halvdelen af turen fører dig langs landevejen, mens den anden del af turen følger hyggelige stier anlagt i markskel. Mod sydvest anes Horslund Krat i det fjerne. Det er muligt at lave en afstikker fra ruten ind i Horslund Krat. På denne rundtur passerer du flere af de nutidige grænsepæle. 

Rundtur ved Kongeåen

Grænsestiens nordligste del byder på en dejlig rundtur på 2,5 km. i et storladent landskab med vidtstrakte enge lang Kongeåen. Her ved Kongeåen støder Grænsestien til Kongeåstien, og dermed udbygges fortællingen om den tidligere grænse mod Tyskland; for fra dette sted og mod øst dannede Kongeåen den naturlige grænse fra 1864 til 1920.