Beruset i tjenesten
I Grænsegendarmeriets straffeprotokol står alle de tjenesteforsømmelser, som blev opdaget og straffet langs Kongeågrænsen mellem 1864 og 1919. Gendarmerne ved det danske toldsted i Gelsbro og Skallebæk-Varming var ingen undtagelse, og den hyppigste forseelse var druk. I december 1871 fik bereden korporal Scheefe den strengeste irettesættelse for på eget initiativ at have forlænget sin fritid og derved skabt uorden i vagtplanen.
Ved Varming kunne der også være problemer. I 1876 blev ubereden gendarm C. Christensen idømt 2 x 24 timers mørk og ensom arrest for at have mødt i beruset tilstand. I maj 1879 mødte ubereden gendarm H. Jensen også beruset og blev idømt 3 x 24 timers mørk og ensom arrest, men uden indskrænkning i kosten.
I september 1880 fik ubereden korporal P. Nielsen samme straf for at have beruset sig på en kro i selskab med en gendarm i stedet for at udføre sin tjeneste.
Ubereden gendarm N. P. Jørgensen blev i april 1886 idømt 4 x 24 timers mørk og ensom arrest i Ribe uden indskrænkning i kosten for at have forladt sin vagt for at deltage i en danseforlystelse i Skallebæk.
I august 1889 blev ubereden gendarm M. A. Jørgensen idømt 3 x 24 timers mørk og ensom arrest for at have forladt sin vigilance (vagt) i Skallebæk. Det gentog sig i 1891, hvor straffen blev forlænget med et døgn. Ubereden gendarm Anders Jørgen Nielsen var ligeledes beruset og omgikkes sit skydevåben ”utilbørligt” i 1894 og fik 4 x 24 timers mørk og ensom arrest. Han blev i øvrigt senere samme år forflyttet til Kalvslund og kort efter afskediget fra korpset med prædikatet ”ubrugelig.”