Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Forbindelse til andre stier

Undervejs på Grænsestien er der mulighed for at fortsætte turen på andre vandre- eller cykelruter. Her kan du læse om stierne før du begiver dig på vej. 

Ansgarruten

Ved Stensbæk Plantage og Varming er der forbindelse til Ansgarruten, som går fra Haderslev Domkirke til Ribe Domkirke og fortæller om munken Ansgars rejse fra Hedeby til Ribe i året 826. Ansgar grundlagde en kirke i Ribe og er kendt som ”Nordens Apostel”, der udbredte kristendommen i Norden.

Drivvejen

Fra Hviding og Egebæk-Hviding kan man koble sig på Drivvejen, som er en vandresti fra Leck i Nordtyskland til Holstebro. Drivvejen er baseret på en handelsvej, som har eksisteret siden oldtiden. Her blev fragtet bl.a. stude, svin, gæs, jydepotter, uld og kniplinger til markederne i Ribe og længere sydpå. Drivvejen slyngede sig på kryds og tværs af landskabet og udviklede sig til Hovedvej 11. Vandrestien følger småveje og stier. Drivvejen er en del af en 6.000 km lang vandrerute omkring Nordsøen med stier i Holland, Tyskland, Danmark, Sverige, Norge, England og Skotland.

Kongeåstien

Grænsestien ender ved Kongeåen ved Villebøl, men man kan fortsætte turen langs den gamle grænse ved at følge Kongeåstien, som mod øst følger grænsen fra 1864 og mod vest følger Kongeåen. Langs ruten er der fortællinger om handel, landbrug, kirker, natur, smugleri og grænseproblematikken omkring Kongeåen.

Stormflodsruten

Denne 56 km lange rundtur er både for vandrere og cyklister. Langs ruten er der fortællinger om marsken, digerne og de stormfloder, som altid har været en livsbetingelse for livet i Vadehavsområdet. Stormflodsruten er forbundet med Grænsestien fra Egebæk-Hviding og Vester Vedsted.

Cykelruten Nordsøruten

Skulle du få lyst til helt at udskifte vandrestøvlerne med cykelsko, kan du fra Ribediget følge Nordsøruten, som er en 6.000 km lang cykelrute fra Skotland til Danmark. Det er verdens længste skiltede cykelrute, og 560 km følger den jyske vestkyst fra Rudbøl til Skagen under navnet Vestkystruten.